Τηλέφωνο: 210 6620062 | Κινητό: 697 3032065 | Βρείτε μας στο χάρτη

Email: info @ daycare.gr | Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 07:30 - 17:30

 

Εσωτερικός κανονισμός

Ο πρώτος μας στόχος είναι να βλέπουμε τα παιδιά ευτυχισμένα και ήρεμα, έτοιμα να αγαπήσουν και να αισθανθούν το σχολείο σαν το σπίτι τους και να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για την μετέπειτα πορεία τους. Έτσι, το σχολείο μας οφείλει να δημιουργήσει ένα οργανωμένο και σίγουρο περιβάλλον, τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς, ώστε να αισθάνονται ασφάλεια, αφενός για το χώρο και αφετέρου για το εκπαιδευτικό μας προσωπικό. Για τους λόγους αυτούς, το σχολείο μας διέπεται από ορισμένους βασικούς κανόνες που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του. Η συνεισφορά σας, στην τήρηση των εν λόγω κανόνων είναι απαραίτητη, ώστε να έχουμε μια άρτια επικοινωνία και συνεργασία.

Παραλαβή από το σχολείο και επιστροφή στο σπίτι

Στην αρχή της χρονιάς και στην αίτηση εγγραφής, συμπληρώνετε τα ονόματα και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου των προσώπων που ενδέχεται να παραλαμβάνουν το παιδί σας, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (π.χ. γιαγιά, παππούς, babysitter κ.ά.). Μόνο στους γονείς και στα αναγραφόμενα πρόσωπα, λοιπόν, το εκπαιδευτικό μας προσωπικό υποχρεούται να παραδώσει τον μαθητή. Σε περίπτωση που τύχει να παραλάβει το παιδί ένα άλλο πρόσωπο, πέραν αυτών που μας έχετε υποδείξει, είναι απαραίτητο να μας ενημερώσετε με γραπτό σημείωμα, έχοντας γραμμένα τόσο τα προσωπικά του στοιχεία και τον αριθμό της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του όσο και την απαραίτητη υπογραφή σας. Σε περίπτωση που συντρέχει ζήτημα επιμέλειας ανηλίκου, είναι απαραίτητο να μας ενημερώσετε γραπτώς σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού, καθώς και για το ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παραλαβή του.
Η αναχώρηση των μαθητών ξεκινάει από τις 14:00 μ.μ. Παρακαλείται, λοιπόν, η προσέλευση των γονεών να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο την συγκεκριμένη και καθορισμένη ώρα για την παραλαβή των παιδιών. Αυτό συμβαίνει για διευκόλυνση, τόσο του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και της άρτιας ακολουθίας του εκπαιδευτικού προγράμματος. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατήρηση της διακριτικότητά σας, κατά τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί εκείνη τη στιγμή να θέσει ερωτήσεις στο προσωπικό, παρακαλούμε αυτό να γίνεται μόνο αν υπάρχει σημαντικό θέμα προς συζήτηση. Για ερωτήσεις, όπως για το φαγητό της ημέρας ή αν κοιμήθηκαν τα παιδιά, οι γονείς μπορούν να ανατρέχουν καθημερινά στο τετράδιο επικοινωνίας, στο οποίο αναγράφονται όλα λεπτομερώς.

Παραμονή στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της αναχώρησης

Η παραμονή στον προαύλιο χώρο την ώρα της αναχώρησης απαγορεύεται αυστηρά. Έχει παρατηρηθεί, μετά την παραλαβή του παιδιού, να συνεχίζεται το παιχνίδι στον προαύλιο χώρο με την επίβλεψη του γονέα. Θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, καθώς προκαλεί σύγχυση στα υπόλοιπα παιδιά που δεν έχουν αναχωρήσει ακόμη. Επιπλέον, ο προαύλιος χώρος αποτελεί μέρος του σχολικού πλαισίου και απαγορεύεται να βρίσκονται σε αυτόν παιδιά χωρίς την επίβλεψη του εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο ξέρει να οριοθετεί το παιχνίδι στο συγκεκριμένο χώρο.

Ύπνος

Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, υπάρχει δυνατότητα ύπνου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σχολικό πλαίσιο. Οι ώρες και οι συνθήκες ύπνου των παιδιών περιορίζονται από τις 14:00 μ.μ έως τις 16:00 μ.μ. Παρακαλούμε τους γονείς που έρχονται τις συγκεκριμένες ώρες να μην χτυπάνε το κουδούνι του σχολείου για την αποφυγή τυχούσας ενόχλησης ή/και διατάραξης ύπνου των παιδιών. Σε διαφορετική περίπτωση, το εκπαιδευτικό μας προσωπικό θα σας περιμένει κατόπιν επιθυμίας του γονέα, καθορισμένη ώρα παραλαβής των παιδιών σας μπροστά στην είσοδο.

Απώλεια προσωπικών αντικειμένων

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπερδευτεί ή/και να χαθεί κάποιο προσωπικό αντικείμενο του παιδιού (π.χ. μπουφάν, παγούρι κ.ά.). Σε αυτή την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να γράψετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού σε όλα τα αντικείμενα που μεταφέρει στο σχολικό περιβάλλον. Εάν παραλάβετε κατά λάθος οτιδήποτε δεν ανήκει στο παιδί σας, παρακαλούμε όπως επιστραφεί στο προσωπικό του σχολείου. Αντίθετα, σε περίπτωση που κάτι σας λείπει, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, προκειμένου να βρεθεί και να σας επιστραφεί άμεσα.

Δίδακτρα

Λόγω ανειλημμένων σχολικών υποχρεώσεων, παρακαλούμε τα δίδακτρα όπως καταβάλλονται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα ή σε διαφορετική περίπτωση κατόπιν συννενόησης με τη διεύθυνση. Όσον αφορά στις εκδηλώσεις ή/και τις εκδρομές του σχολείου μας, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προθεσμίες υποβολής του ποσού, οι οποίες θα σας γνωστοποιούνται εγκαίρως από τη σχολική διεύθυνση.

Δανειστική βιβλιοθήκη

Τα βιβλία που χρησιμοποιούνται στη δανειστική βιβλιοθήκη των τμημάτων πρέπει να επιστρέφονται εμπρόθεσμα και σε κατάλληλη κατάσταση. Σε περίπτωση φθοράς ή/και καταστροφής κάποιου βιβλίου, ο γονέας υποχρεούται να αντικαταστήσει το εν λόγω βιβλίο ή να καταβάλλει το ακριβές αντίτιμο που αντιστοιχεί στην αξία του βιβλίου.

Ασθένειες

Αν το παιδί σας αρρωστήσει και η ασθένεια είναι μεταδοτική (π.χ. ίωση, γαστρεντερίτιδα κ.λπ.), θα πρέπει το παιδί να παραμείνει στο σπίτι για όσο διάστημα ορίσει ο/η παιδίατρος, ώστε να επέλθει σε πλήρη ανάρρωση. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πως το παιδί σας έχει ψείρες ή/και κόνιδες, είναι απαραίτητο να προβείτε άμεσα στην αντιμετώπιση το περιστατικού. Το σχολείο, σε συνεργασία με τους γονείς, οφείλει να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες μετάδοσης οποιονδήποτε ασθενειών.

Επικοινωνία

Η επικοινωνία του εκάστοτε γονέα με το εκπαιδευτικό προσωπικό γίνεται σε καθημερινή βάση, με τη βοήθεια αφενός του τετραδίου επικοινωνίας και αφετέρου της διαδικτυακής μας ενημέρωσης. Επίσης, υπάρχουν καθορισμένες και προγραμματισμένες ημέρες που οι εκπαιδευτικοί καλούν τους γονείς για την καθιερωμένη ενημέρωση γονέων. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί πιο λεπτομερή ενημέρωση ή/και του έχει δημιουργηθεί κάποια απορία, υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με την εκπαιδευτικό μετά τις 14:30 μ.μ. (ώρες ύπνου των μαθητών). Επίσης, σεβόμενοι την πολιτική του σχολείου, ενημερώνουμε ότι η τηλεφωνική ή διαδικτυακή επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό απογορεύεται (π.χ. επικοινωνία με προσωπικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, αιτήματα φιλίας από μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως facebook, twitter, viber, instagram κ.λπ.).

Φωτογραφίες

Ακολουθώντας τους κανονισμούς και σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, το σχολείο μας δίνει ανάλογο έγγραφο για την εξασφάληση γραπτής συγκατάθεσης των γονέων για τη συμμετοχή των μαθητών σε τυχόν φωτογραφίσεις. Πρέπει να τονιστεί ότι το φωτογραφικό υλικό παραμένει στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος, χωρίς καμία δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσωπικά Δεδομένα

Το σχολείο μας οφείλει να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του κάθε παιδιού και της οικογένειάς του. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται να δίνει προσωπικές πληροφορίες των παιδιών σε τρίτους (π.χ. τηλέφωνα επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας κ.λπ.).

Εκδρομές

Το σχολείο μας διοργανώνει συχνά εκδρομές μέσα στη σχολική χρονιά. Μόλις κανονιστεί μια εκδρομή, δίδεται στους γονείς μια βεβαίωση προκειμένου να υπογράψουν ότι το παιδί τους επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή, καταθέτοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου. Επίσης, για την ομαλή διεξαγωγή των εκδρομών, θα σας παρακαλούσαμε να τηρούνται οι οδηγίες που μοιράζονται από το εκπαιδευτικό προσωπικό (π.χ. ώρες προσέλευσης).

Φοίτηση μαθητών

Το σχολείο μας διαθέτει τη δυνατότητα φοίτησης στα παιδιά, στα οποία παρέχεται το δικαίωμα του προγράμματος ΕΣΠΑ. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η σύμβαση που συνάπτει το σχολείο μας προϋποθέτει φοίτηση διάρκειας αυστηρά 11 μηνών (από Σεπτέμβριο μέχρι και Ιούλιο). Είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προθεσμίες υποβολής εγγράφων και δικαιολογητικών που απαιτούνται από τις προϋποθέσεις του προγράμματος για την παραμονή σας σε αυτό. Οι προθεσμίες θα σας γνωστοποιούνται από τη διεύθυνση του σχολείου. Αν χρειαστεί το παιδί να διακόψει τη φοίτησή του, για προσωπικούς ή/και άλλους σοβαρούς λόγους, έχει την δυνατότητα να εγγραφεί σε άλλο σχολικό πλαίσιο μέσω του ίδιου προγράμματος, εφόσον οι γονείς έχουν τηρήσει τις υποχρεώσεις τους και έχουν ενημερώσει γραπτώς τη διεύθυνση του σχολείου και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΑΡΟΧΕΣ Ένταξη και Προσαρμογή στον Παιδικό Σταθμό »

Διεύθυνση:
Σπύρου Δάβαρη 46 & Σπετσών
Κορωπί τ.κ. 19441
Τηλ. Κέντρο: 210 6620062
Email: info @ daycare.gr
Facebook
Instagram

Copyright © 2014 - 2020 daycare.gr All Rights Reserved.
Powered by bdroid || Desing by sk8

Day Care Back to top